Gå till innehåll

MÅTTILLVERKADE INOMHUS FÖNSTERLUCKOR (SHUTTERS)

Inomhus fönsterluckor är träluckor med reglerbara lameller. Du reglerar lätt önskat ljusinsläpp och insynsskydd. Klassisk, barock, modern, lantlig, vi har fönsterluckor som passar i alla interiörer. Genom att själv välja färg, bredd på lamellerna och regleringssätt, kan du själv välja din utstrålning. Fönsterluckor är stämningsfulla, funktionella och lätta att underhålla. En vacker och tekniskt ledande produkt på marknaden för fönsterluckor.

Alla fönsterluckor tillverkas av FSC vit teak. Detta är ett ljust och hårt virke med en fin nervstruktur. Den speciella torkningsprocessen bidrar till en mycket hållbar kvalitet. Vit teak går utmärkt att bearbeta och vi kan därför leverera dessa fönsterluckor i många olika former och storlekar, samt i alla färger.

MilTyr garanterar kvalitet som du kommer att ha glädje av under många år framöver. Vi står för stil, funktionalitet och hållbarhet.


INOMHUS FÖNSTERLUCKA - MODELL "JALUSI 63, 76, 89 eller 114"

Inomhus fönsterluckor tillverkas på måttbeställning och modellnummret beror på lamellernas storlek.

I priset ingår:

 • infällda gångjärn
 • regleringslist i trä
 • val av lamellbredd från 63, 76, 89 eller 114 mm
 • val av en NCS eller RAL kod färg
 • 3 års garanti på tillverkningsfel och/eller monteringsfel

Leveransvillkor:

 • leveranstiden är normalt 10-12 veckor
 • betalning: 1/2 vid beställning, 1/2 vid leverans.

Prisnivån beror på ett antal faktorer.

Cirkapriset per m² för standard fönsterluckor: ca sek 3 650,-/m² exkl. moms. För en exakt prisuppgift ber vi er att skicka in en offertbegäran med följande 6 uppgifter om luckorna:

 1. Färger
 2. Lamellernas storlek
 3. Lamellernas reglering
 4. Positionering
 5. Monteringsmöjligheter
 6. Mått


1. FÄRGER

Du kan välja alla RAL eller NCS kod färger. Fönsterluckorna är behandlade med ett fukt och UV-tåligt lack som minimerar risken för eventuell missfärgning. Därför är de även lämpliga för användning i kök och badrum.


2. LAMELLERNAS STORLEK

Du kan välja bland olika storlekar för lamellerna, standard: 63 mm, 89 mm och 114 mm. Vissa modeller tar även 76 mm. Vilken storlek som är den rätta beror på antalet paneler, bredden av panelerna och den effekt du vill skapa.

OBS: Breda lameller skapar ett modernt utseende, smala lameller däremot ett mer klassiskt utseende. Ju bredare lameller desto mer ljus som släpps in.

 


3. REGLERING

Standard utrustad med en vertikal regleringslist i trä på framsidan med vilken du vinklar lamellerna uppåt eller nedåt till önskat läge. Denna reglering ger fönsterluckorna en nostalgisk och autentisk karaktär

 

Alternativt: klarsikt
Du kan givetvis också välja ett modernare utförande med klarsikt. Regleringen sköts då med en helt dold mekanisk reglering som sitter på ramens insida. Regleringen görs med lamellerna, dvs. rör man en så rörs alla. Med klarsikt får man en klassisk fönsterlucka i ett modernt utförande.


4. POSITIONERING

Positionering, dvs. hur många luckor på vänster resp. höger sida (se bilden nedan).

Exempel: VV/HH

                OBS: delad på höjden, på begäran


5. MONTERINGSMÖJLIGHETER

Fönsterluckorna tillverkas på måttbeställning. De kan monteras på fyra olika sätt, beroende på bland annat följande faktorer:

 • fönsterkarmens öppning
 • huruvida fönsterkarmen är rak
 • hur fönstret eller dörren öppnas
 • din egna smak
a) i fönsterkarmens öppning mot fönsterkarm

Med den här typen av montering får fönsterluckor den djupaste placeringen i väggöppningen. Monteringsramen sätts fast direkt på fönsterkarmen.

b) i väggöppningen
Även när väggarna inte är helt raka kan denna monteringstyp tillämpas. Monteringsramen placeras i detta fall på innerväggen.
c) på väggkanten med L-ram

Montering med en L-ram lämpar sig i synnerhet med vridfönster. L-ramen kring fönsteröppningen löser ett eventuellt problem med ojämnheter och monteras på väggkanten så långt fram som möjligt. På så sätt kan du fortfarande öppna ditt (vrid)fönster.

d) på väggen

När montering i väggöppningen eller på väggkanten inte är möjlig, kan man montera fönsterluckorna på väggen. Även på detta sätt kan det ge ett mycket vackert resultat.


6. MÅTT

Mät noggrant innerhöjd och innerbredd på olika ställen. Ta minsta måttet i millimeter.

Med höga fönster är det möjligt, och i vissa fall nödvändigt, att sätta in en extra tvärpanel för få ett stabilt resultat. Lamellerna under och ovanför en sådan tvärpanel kan i sådana fall regleras oberoende av varandra. På så sätt kan du reglera ljusinsläpp och insyn ännu bättre.
Med mycket breda eller mycket höga fönsteröppningar tillämpar vi vanligtvis ett rälssystem för extra stabilitet men även för att på ett enkelt sätt kunna öppna och stänga luckorna. Vi har två olika rälssystem.

Räls med vinkelsystem

Med en räls där panelerna kan vinklas 90 grader för att vikas och föras åt sidan. Att stänga och öppna fönsterskärmarna går därför lätt och smidigt, särskilt i stora fönsterpartier.
Räls med glidsystem

Med en räls på ett glidsystem öppnas inte panelerna som en lucka utan skjuts de åt sidan där den ena panelen förs bakom den andra. Praktiskt när något placerats framför fönsterskärmarna, som exempelvis värmeelement.

SPECIELLA FORMER

Runda, skeva, vävda…
Våra fönsterluckor lämpar sig utmärkt för fönster med en speciell form. Fönstrets form förblir synlig medans ljusinsläppet kan regleras efter behov.

Klicka här för begära offert